Home Aangepast badminton

Aangepast badminton voor mensen met een beperking bij Blauw Wit

Sporten is zo belangrijk. Ook voor mensen met een beperking.

Sport en bewegen krijgt een steeds belangrijkere plaats in onze samenleving. Ook het maatschappelijk belang van sport neemt toe. Een groot deel van de bevolking is dan ook wekelijks met sport en bewegen bezig. Sport en bewegen geeft plezier en persoonlijke voldoening, het bevordert de gezondheid en kan een uitstekend middel zijn voor contacten met anderen. Ook voor mensen met een beperking is sport en bewegen heel belangrijk. “Om deze reden zijn we in samenspraak met een aantal mensen met een beperking aangepast badminton begonnen. Begin 2009 kwam vanuit verschillende kanten de vraag of wij aangepast badminton willen starten voor mensen met een beperking”, aldus Ronald Breukers contactpersoon aangepast badminton van Blauw Wit.

Aangepast badminton

Aangepaste badmintonners kun je onderverdelen in drie categorieën:

  • de rollers, mensen die in een rolstoel zitten;
  • de staanders, mensen die wel staand kunnen badmintonnen, maar door hun beperkingen op een half veld moeten spelen, omdat een heel veld te groot is;
  • de zitters, degene die op hun billen moeten zitten om het spelletje te spelen.

Op dit moment concentreren wij ons op de rollers en eventueel op de staanders, omdat dit momenteel organisatorisch haalbaar is gezien de nethoogte, die voor iedere categorie anders is.

Bij Badmintonvereniging Blauw Wit op locatie Health City De Stok 12 te Roosendaal kan men iedere dinsdagavond in de sporthal van 20.30 tot 22.30 uur terecht. Op dit moment is er een klein enthousiast groepje aangepaste badmintonners, die iedere week trouw komt om deze sport te beoefenen. Het is de enige groep in West-Brabant die aangepast badminton speelt. Iedereen die graag een proefles wil, kan contact opnemen met de afdeling Badminton van het Sportverband Blauw Wit, Ronald Breukers, tel 0165-381142, email Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .